Ingrediënten:

  • 8 kleine stoofappels (bv. goudreinetten);
  • 50 gram boter;
  • ¾ koffielepel kaneel;
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade;
  • ½ fles appelwijn;
  • 90 gram suiker.

Schil de appelen en boor de klokhuizen eruit.
Meng boter, kaneel en sinaasappelmarmelade.
Vul de appelen met het mengsel.
Leg ze naast elkaar in een licht beboterde ovenvaste schotel waarop een deksel past.
Verwarm de oven tot 175 °C. Breng de wijn aan de kook en los de suiker erin op.
Schenk het mengsel over de appelen. Leg het deksel op de schaal
Plaats de schaal op een rooster iets onder het midden in de oven.
Na 25-30 minuten kunt u de appelen, in de schotel, opdienen.
Voor de specialisten: giet juist voor het opdienen nog een weinig warmgemaakte Calvados over elke appel!

Geniet er van

Jos