• 2 middelgrote aardappelen
  • 10 stronkjes grondwitloof
  • 2 ajuinen
  • 100 g blauwe kaas (type Roquefort) + wat extra voor de afwerking
  • 500 ml lichte room
  • 2 flesjes witbier (type Hoegaarden)
  • 200 ml water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 kruidenboeketje (2 takjes verse tijm en 2 laurierblaadjes)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de liefhebbers)
  • zout en peper

Snij het witloof in grove stukken en spoel het. Schil de uien (en het teentje knoflook) en snipper ze fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

Bak het witloof samen met de uien (en ev. knoflook) aan in een scheutje olijfolie. Voeg er de aardappelen en het kruidenboeketje aan toe.

Blus met het witbier, de bouillonblokjes en de room. Voeg er 200 ml water aan toe en laat het 20 minuten op een zacht vuurtje koken tot de aardappelen helemaal gaar zijn.

Haal het kruidenboeketje eruit en mix de soep. Doe er dan de blauwe kaas bij. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met enkele blokjes blauwe kaas.

Laat het je smaken!