De Lipsevallei - Herent
  • Home
  • Agenda
  • Wie zijn we
    • Het bestuur
    • Historiek
    • Waar vind je ons?
    • Contacteer webmaster
  • Wat doen we?
    • Bier brouwen
      • Artikels over bier
      • Brouwschema
    • Koken met wijn en bier
    • Wijn en likeur maken
      • Artikels over wijn en likeur
      • Vinificatieschema's en recepten
  • De Lipse in beeld
  • Lid worden
  • Links
Jos Peeters
Nieuws
Hits: 108

Ledenvergadering proeven commerciƫle bieren

Beste gildelid,
Wij nodigen jou en je partner uit op de onderstaande ledenactiviteit

Op dinsdag 24 april om 19u30
in de kleine parochiezaal van Delle

Proeven en bespreken van commerciële bieren
gevolgd door een aangepast buffet

Onder leiding van ons bestuurslid Paul proeven
en bespreken we enkele bieren van brouwerij Dupont.

De bijdrage in de onkosten bedraagt €5 per persoon
voor leden en hun partner, €10 voor niet-leden,
kan ter plaatse betaald worden.

Inschrijven tot 20 april via 016/22.66.42 of 0486/12.30.55 (Paul),
of

Vriendelijke groeten en graag tot dan.
Het bestuur

Jos Peeters
De Lipse in beeld
Hits: 386

Koken met wijn en bier, lageren en bottelen van Lipsebier en bottelen van Johanniter

De kelderactiviteit van vrijdag 2 maart werd wegens de slechte weersomstandigheden een paar dagen uitgesteld tot de maandag daarop. De bierbrouwers plaatsten die avond hun eerder gebrouwen bier in lagering om nadien nog even na te praten en te genieten van enkelen kelderresten bier en wijn.

Op vrijdag 16 maart konden de aanwezige leden zich culinair uitleven op de jaarlijkse ‘kookavond met wijn en bier’.
Onder leiding van gildelid Dominique werd er een lekkere driegangenmenu klaargemaakt. Er werd in kleine groepjes gewerkt. De ene groep toverde een lekker voorgerecht uit hun mouwen, een andere bereidde een gesmaakte hoofdschotel en een derde groep zorgde voor een lekker zoet nagerecht.Na een tijdje kokerellen werd er eerst geklonken op de gezellige avond met een aperitief van het huis op basis van amaretto, witte rum en ananassap. Dan werd er aangeschoven om te genieten van een geitenkaasje in rauwe ham met appelhoningballetjes, kippenkoteletjes met een witloofslaatje en aardappelen in de oven en als dessert een honingpanacotta met ananas.
En of het ons gesmaakt heeft!
Bedankt Dominique. Tot volgend jaar?

Vrijdag 23 maart bottelden de bierbrouwers Blonde en Donkere Lipse, terwijl de wijnmakers zorgden voor een ‘mise en bouteille dans les caves du château’ van zo’n 25 liter Johanniter.

Jos Peeters
De Lipse in beeld
Hits: 293

Proeven en beoordelen van rode wijnen, kelderactiviteiten en brouwen van Lipsebier

Op de kelderactiviteit van 2 februari bottelden onze wijnmakers een appelwijn en ruimden de brouwers hun bierkelder op.