Kelderactiviteit 25 april

Beste leden,

Op vrijdag 25 april om 19u30 in de kelders van het oud gemeentehuis gaan we wijn bottelen en andere nodige werken uitvoeren.

Tijdens deze activiteiten zullen we een wijntje en een biertje proeven.

Vriendelijke groeten,
Het bestuur

 
Streekbieren proeven op 22 april

Beste leden,

Op dinsdag 22 april om 19u30 in de kleine parochiezaal van Delle proeven wij enkele streekbieren  met bijgaande versnapering.

Paul zal tijdens het proeven een woordje uitleg geven over de geuren en smaken die we kunnen waarnemen tijdens het degusteren.


Inschrijvingen voor 15  april 2014 door een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch: 016 22 66 42 (Paul)


Deelname in de onkosten:

  • leden en hun partner: 6€ per persoon
  • niet-leden 8€ per persoon


Gelieve te storten voor 15 april op rek: 734 1131284 79 van de Lipsevallei

Vriendelijke groeten,
Het bestuur

 
Geslaagde avond 'koken met wijn en bier'

De ledenvergadering van 11 maart, onder leiding van onze ‘leermeester koken’ Dominique, kon ditmaal rekenen op 20 koks in wording die er samen weer eens een supergezellige avond van maakten.

Tijdens het aperitief (mengeling van ons donker bier met schuimwijn) en hapjes gaf Dominique uitleg over het verloop van de avond. Nadien verdeelden de aanwezigen zich in drie groepjes en kon het echte werk beginnen.

Als voorgerecht stonden er noedels op de kaart. Gemengd met garnalen en vergezeld van een sausje van donker bier werd dit gerechtje klaargemaakt in een wok en afgewerkt met gehakte peterselie.

Als hoofdgerecht werd er Ardense forel met witte druifjes, groentensnippers en een sausje op basis van appelwijn, geserveerd met puree.

Het dessert was een geitenkaasje, gemengd met opgeklopte room en op smaak gebracht met kruidnoot. Bij dit alles werden uiteraard gilde( appel)wijn en -bieren geserveerd. Na deze lekkere driegangenmenu werd nog samen afgewassen en de keuken opgeruimd en gepoetst.

 

Tijdens de kelderactiviteit van 21 maart kwamen 12 leden de handen uit de mouwen steken om etiketten te plakken op de laatst gebrouwen bieren, de Lipse Blond en de Lipse Donker. De afgewerkte flessen werden nadien veilig opgeborgen in de bierkelder.

In de wijnkelder werd de kriekenwijn van 2011 en de appelwijn van 2012 overgeheveld. Hierbij gaf ons deskundig lid Louis de goede raad mee om de toe te dienen sulfiet eerst met wijn te vermengen alvorens deze in de gistingsfles te doen, om een langere heveldarm te gebruiken om beluchting te vermijden en om telkens bij iedere overheveling de sulfiettoevoeging goed te doseren.

Foto’s: Paul & tekst: Justin

 
In de bloemetjes zetten, bottelen, hergisting opstarten, eigen rode wijnen beoordelen, ...

Tijdens de kelderactiviteit van 7 februari werd er wijn van rode bessen gebotteld. Ook de Lipse Donkere, het veelbelovend biertje van de vorige brouwdag, werd gebotteld en kreeg zijn hergisting op fles. Nog een tijdje geduld en we kunnen ontdekken of deze donkere lekkernij aan onze verwachtingen voldoet.