Theorie wijn maken

Beste gildelid,

Wij nodigen je uit op een theorieles wijn maken o.l.v. onze voorzitter Louis, die doorgaat in de kleine parochiezaal van Delle op
dinsdag 8 september om 19u30

Op de agenda:

  • Wijn maken van witte en rode druiven, een praktische handleiding
  • Samen gildebier en gildewijn maken, een nieuwe aanpak

Op het einde van de avond is er, naar goede gewoonte, een boterham met beleg voorzien.
Vriendelijke groeten en tot dan.

Het bestuur

 
Kelderactiviteit op het wijngoed van Louis

 

Op vrijdag 29 mei hebben we op het wijngoed van ons bestuurslid Louis schuimwijn van rabarber gedegorgeerd en onze Johanniter 2014 gebotteld. We mochten op deze ledenvergadering een enthousiaste delegatie van de gilde van Overpelt verwelkomen.
Iedereen volgde met grote interesse de inleidende uitleg van Louis en ging nadien enthousiast aan het werk. Het was nog maar eens een zeer leerrijke vergadering.

 

 
Proeven Spaanse wijnen

Op de ledenvergadering van 19 mei maakten we kennis met enkele Spaanse wijnen.
Natasja Pattyn van wijninvoerder Espavino liet ons eerst een lekkere Cava proeven die werd gevinifieerd volgens de ’methode traditionelle en minimum 24 maanden ’sur lattes’ bleef.
We proefden ook nog 2 lekkere witte wijntjes (Valdelainos 2014 en La Val Albariño 2013).
De roséwijn 5 Rosas 2014 kwam verrassend over als een donker framboosrood wijntje met een fruitige aanzet in de neus.
Ook de rode wijnen die we proefden (Lahoz Tempranillo Roble 2012 en Menguante Garnache Selección) waren goed uitgebalanceerde wijnen met een zeer aangename afdronk.
De twee desertwijnen, de droge Manzanilla de SanLucar de Barrameda (15% vol.) en de amberkleurige Jerez (17% vol.) met een relatief hoog restsuikergehalte konden de aanwezigen eveneens bekoren.
Bedankt Natasja. Onze leden leerden op deze degustatie enkele lekkere Spaanse wijnen kennen en staken, door je deskundige uitleg, daarbij ook een aantal interessante wetenswaardigheden op in verband met de vinificatie van deze voortreffelijke
wijnen.

Foto: Patrick

 
Boerenmarkt Veltem