Proeven eigen gemaakte witte wijnen en roséwijnen

Beste gildelid,
Wij nodigen je uit op de onderstaande
activiteit tijdens de maand januari


Op dinsdag 17 januari om 19u30
in de kleine parochiezaal van Delle

Proefavond eigen gemaakte
witte wijnen en roséwijnen


Indien u uw wijnen wil laten proeven, breng dan
twee flessen per soort mee naar deze proefavond.

De aangeboden wijnen worden door de aanwezige
leden geproefd en besproken.

Vooraf zal Louis een theoretisch gedeelte verzorgen over
“Uitdagingen bij het maken van witte wijn”.

Op het einde van de avond is er, naar goede
gewoonte, een boterham met beleg voorzien.

Vriendelijke groeten en tot dan.
Het bestuur

 
Ledenfeestvergadering van 3 december

Met een geslaagd ledenfeest nam onze gilde op gepaste wijze afscheid van het voorbije werkjaar. Het bestuur trakteerde ons vooraf op een uitgebreide receptie met alles d’erop en d’eraan.
Aansluitend mochten we met de 42 opgekomen leden (en partners) aanschuiven aan een mooi versierde tafel voor een lekkere 4-gangendiner en een gezellige babbel.
De voorzitter heette iedereen welkom en schetste in het kort het voorbije jaar. Ook dankte hij iedereen die zijn steentje, op welke manier ook, had bijgedragen bij het slagen van de verschillende activiteiten.
Dit jaar mochten we ook onze ‘peter’, schepen Jo Declercq in ons midden verwelkomen. Ook hij nam even het woord en beschreef onze gilde als één van de meest actieve verenigingen van de gemeente.
Uiteraard zorgde het bestuur bij het lekkere diner ook voor bijpassende wijntjes, waardoor het feest niet meer stuk kon.
Voldaan van spijs en drank en nog nagenietend van een gezellige babbel met de tafelgenoten, ging iedereen in de late avond goedgeluimd naar huis.
We zien al uit naar het ledenfeest van volgend jaar.
Tot dan, ‘bij leven en welzijn’.

 
Bottelen wijn en bier

Op de kelderactiviteit van vrijdag 25 november verdeelden de 11 aanwezigen (5 leden en 6 bestuursleden) zich in drie groepjes.
De brouwers bottelden het brouwsel Lipse Donker. Men vertelde er dat het een ‘specialeke’ zal worden. We zijn benieuwd naar het resultaat.
Een ander groepje zonderde zich af in de wijnkelder om een tachtigtal flessen Merlot te bottelen die zich liet proeven als een lekkere, dieprode cépage.
Bestuursleden Justin en Jos ontfermden zich over het klaarmaken van de relatiepakketjes voor de sponsors van de tombola tijdens de voorbije ‘Brabantse Tafel’.