Koken met wijn en bier 10 maart 2015 - De recepten

Menu:
Varkensfilet met gildebiersaus
Gildebiersoep met gecarameliseerde ui
Steranijspannekoekjes met peer in gildewijn en chocoladesaus

 

Lees meer...
 
Proeven en beoordelen eigen rode wijn

Op de ledenvergadering van dinsdag 24 februari werden er onder leiding van ons nieuw bestuurslid Louis (welkom aan boord) zelfgemaakte rode wijnen geproefd en beoordeeld.
Eerst vertelde Louis ons over tannines (= bitterstoffen die planten aanmaken tegen vraat door insecten, vogels en andere dieren) en over de kunst van het proeven van wijn.
Er werden 10 wijnen beoordeeld en ze scoorden allemaal goed tot zeer goed met een gemiddelde score van 71%. De hoogste score bedroeg hierbij 75,9%.
Een dikke proficiat aan onze leden/wijnmakers!

 
Wijn en bier bottelen, etiketten plakken ...

Tijdens de kelderactiviteit van vrijdag 6 februari bottelden twee leden en zeven bestuursleden zo’n 60 liter appelwijn en ook de ‘Lipse Blond’ die gebrouwen werd in januari.

Ook werd er geproefd van enkele eerdere brouwsels en wijntjes. Lekker, echt lekker!