Activiteiten tijdens de maand maart

Beste gildelid,

Wij nodigen je uit op de onderstaande activiteiten tijdens de maand maart.

Op dinsdag 10 maart om 19u00
in de keuken achter het Oud Gemeentehuis

Koken met wijn en bier

Ons lid Dominique neemt naar goede gewoonte de leiding over deze kookavond.
Samen met hem bereiden we ook ditmaal een lekkere meergangenmenu.
Na onze intense kookinspanning mogen we samen de voeten onder tafel steken om zelf van onze creaties te genieten.
Iedereen brengt zijn eigen snijplank en keukenmes mee.
De bijdrage in de onkosten van € 6 per persoon kan je betalen via overschrijving op rekening BE58 7341 1312 8479 van de Lipsevallei.
Inschrijven kan tot 1 maart via 016/22.66.42 (Paul), of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Op vrijdag 20 maart om 19u30
in de kelder van het Oud Gemeentehuis

Kelderactiviteit: opruimen kelders

Vriendelijke groeten en tot dan.
Het bestuur

 
Mout schroten, bier brouwen en bottelen...

Tijdens de kelderactiviteit van vrijdag 16 januari werd er mout geschroot, wijn geheveld en gebotteld en etiketten geplakt. ‘s Anderendaags, op zaterdag 17 januari hebben een vijftal leden samen met enkele bestuursleden en onder het goedkeurend oog van onze brouwmeester Paul, 120 liter ‘Lipse Blond’ gebrouwen.

We zullen wel nog een tijdje moeten wachten vooraleer we van dit gerstenat kunnen proeven, maar we kijken er vol verwachting naar uit…
Op de kelderactiviteit van vrijdag 23 januari daagden 2 leden en 5 bestuursleden op. Het brouwsel van de vorige week werd op lagering gezet en er werden wijn- en bieretiketten geplakt. Na de geleverde arbeid werd er uiteraard nog samen iets ;-) geproefd.

 
Rosé- en witte wijnen proeven en beoordelen

Op de ledenvergadering van dinsdag 13 januari waren 19 leden opgekomen om hun zelfgemaakte witte wijnen en rosé wijnen te laten proeven en beoordelen. Vooraf vertelde lesgever Louis ons iets meer over sulfiet onder zijn verschillende vormen, over vrije (= niet-gebonden) sulfiet die de oxidatie van wijn verhindert en over het toedienen van sulfiet aan wijn. Dit gebeurt best preventief, tijdens de vinificatie, bij de rijping en bij het bottelen.

De kwaliteit van de aangeboden wijnen gaat er telkens op vooruit. Enkele wijnen kregen zelfs het label ’goed tot zeer goed’. Dat belooft voor de toekomst.

We doen zo verder!

 
Geslaagd ledenfeest: een beeldverslag